Добредојдовте во турнирската база на податоци на chess-results.com

Chess-Results.com е моќен и посветен сервер само за chess-results.

Архивата на турнири на chess-results.com содржи повеќе од 235.000 турнири од целиот свет, од клупски турнири од Европски шампионати и шаховски Олимпијади. Ова е овозможено од програмот на Swiss-Manager, од административните програми за шаховски натпреварувања, кои соработуваат многу тесно со chess-results.com.

Барај турнир

Овде можете да побарате турнир и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel конечните резултати, парувањата во колата, табели со партии и др.

Барај играч

Овде можете да ги пронајдите сите турнири каде играчот играл и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel сите детали за играчот и турнирите.

Барај партија

Овде можете да ги пребарате партиите и да ги погледате online или да ги презевмете во PGN формат.

Контакт

За прашања, предлози и критики Ве молиме да ми пратите (Heinz Herzog) E-mail на :
contact@chess-results.com (Please in English or German)

Избор на турнир

Сортирај спрема

Бр.ТурнирФЕД.знамепоследно ажурирање
1Giải Cờ Vua Tỉnh BRVT mở rộng năm 2019 - Cờ Nhanh - U13 Nữ VIE
1 Минути
2Estadual de Mestres FEXERJ 2019 - Zonal RJ BRA
2 Минути
3Reina Reyes X URU
2 Минути
4Reina Reyes X - No Rankeados URU
3 Минути
5Giải Cờ Vua Tỉnh BRVT mở rộng năm 2019 - Cờ Nhanh - U9 Nữ VIE
3 Минути
6Чемпіонат Миколаївської області серед юнаків та дівчат до 14 років попередня реєстрація м.Миколаїв UKR
4 Минути
7FOCC #22 U900 Section (0-900) CAN
4 Минути
81er. Torneo "Reinas del Tablero" URU
5 Минути
9FOCC #22 U1900 Section (1600+) CAN
7 Минути
10Giải Cờ Vua Tỉnh BRVT mở rộng năm 2019 - Cờ Nhanh - U7 Nữ VIE
12 Минути
11FOCC #22 U1600 Section (1300+) CAN
13 Минути
12Grand Prix Semirrápido 6ª fecha (Club El Círculo - La Pampa) 1º de junio - 15:30 hs. (Cnel. Gil 221 de Sta Rosa) ARG
15 Минути
1318è Festival International de Chefchaouen Open Principal MAR
16 Минути
14FOCC #22 U1300 Section (900+) CAN
17 Минути
15FOCC #22 Open Section (1900+) CAN
20 Минути
16Giải Cờ Vua Tỉnh BRVT mở rộng năm 2019 - Cờ Nhanh - Vô Địch VIE
20 Минути
17Giải cờ vua Miền Trung và Tây Nguyên mở rộng lần II năm 2019 bảng nam 13 cờ chớp VIE
22 Минути
18I Torneio Aberto de Xadrez Assis Plaza Shopping [ID CBX 4823/19 - ID FIDE 217636] BRA
22 Минути
19Giải Cờ Vua Tỉnh BRVT mở rộng năm 2019 - Cờ Nhanh - U11 Nữ VIE
22 Минути
20Giải Cờ Vua Tỉnh BRVT mở rộng năm 2019 - Cờ Nhanh - U13 Nam VIE
26 Минути
21XI Copa Cultura AFA Ajedrez - Sabado 8 de Junio Rafaela Categoria Reserva ARG
28 Минути
22Juegos Deportivos BAL 2019 UNICA MEX
29 Минути
23JOGOS ESCOLARES TV SERGIPE 2019 CATEGORIA SUB 14 MASCULINO BRA
29 Минути
24XI Copa Cultura AFA Ajedrez - Sabado 8 de Junio en Rafaela - Categoria Sub-18 ARG
31 Минути
255TH R.M.GARG DISTRICT CHESS TOURNAMENT KAUSHAMBI 2019 IND
31 Минути
26Giải Cờ Vua Tỉnh BRVT mở rộng năm 2019 - Cờ Nhanh - U9 Nam VIE
31 Минути
27JOGOS ESCOLARES TV SERGIPE 2019 CATEGORIA SUB 12 MASCULINO BRA
31 Минути
28Campeonato Xadrez sem Fronteiras 2019 - Fase 3 - Temático BRA
32 Минути
29Troféu Old West Water Park - 4a Etapa XX Circuito Vale-Paraibano RPD 26/05 Tremembé/SP - Participação Especial GM Krikor Mekhitarian BRA
33 Минути
30JOGOS ESCOLARES TV SERGIPE 2019 CATEGORIA SUB 10 MASCULINO BRA
33 Минути
31Giải cờ vua Miền Trung và Tây Nguyên mở rộng lần II năm 2019 bảng nam 13 cờ nhanh VIE
33 Минути
32XI Copa Cultura AFA Ajedrez - Sabado 8 de Junio - Rafaela Categoria Mayor ARG
35 Минути
33Giải Cờ Vua Tỉnh BRVT mở rộng năm 2019 - Cờ Nhanh - U11 Nam VIE
36 Минути
34Giải Cờ Vua Tỉnh BRVT mở rộng năm 2019 - Cờ Nhanh - U7 Nam VIE
38 Минути
35Club de Ajedrez San Rafael - Apertura Tercera Cat - In Memorial Miguel Fenske ARG
41 Минути
36Club de Ajedrez San Rafael - Apertura Segunda Cat - In Memorial Miguel Fenske ARG
41 Минути
37Giải cờ vua Miền Trung và Tây Nguyên mở rộng lần thứ II năm 2019 bảng nam 13 cờ tiêu chuẩn VIE
42 Минути
38Cerrado Departamental Boyaca- Absoluto COL
43 Минути
39بطولة نادي الظهرة الرمضانية للفئات النسية لسنة 2019 LBA
46 Минути
40Giải cờ vua Miền Trung và Tây Nguyên mở rộng lần II năm 2019 bảng nữ 11 cờ chớp VIE
48 Минути
41Troféu Old West Water Park - 4a Etapa XX Circuito Vale-Paraibano BLZ 26/05 Tremembé/SP - Participação Especial GM Krikor Mekhitarian BRA
49 Минути
42Alxandria Blitz Tournament 2019 EGY
52 Минути
4322° Torneo Zonal 5B Atahualpa ARG
52 Минути
4422° Torneo Zonal 5A Atahualpa ARG
53 Минути
45Giải cờ vua Miền Trung và Tây Nguyên mở rộng lần II năm 2019 bảng nữ 11 cờ nhanh VIE
54 Минути
4622° Torneo Zonal 3B Atahualpa ARG
54 Минути
47Prix Puntano Categoria Absoluto 10ma Etapa ARG
55 Минути
4822° Torneo Zonal 3A Atahualpa ARG
55 Минути
49Prix Puntano Categoria Escolar Sub 8 a Sub 14 ARG
56 Минути
50Cerrado Departamental Boyaca- Femenino COL
56 Минути