Добредојдовте во турнирската база на податоци на chess-results.com

Chess-Results.com е моќен и посветен сервер само за chess-results.

Архивата на турнири на chess-results.com содржи повеќе од 215.000 турнири од целиот свет, од клупски турнири од Европски шампионати и шаховски Олимпијади. Ова е овозможено од програмот на Swiss-Manager, од административните програми за шаховски натпреварувања, кои соработуваат многу тесно со chess-results.com.

Барај турнир

Овде можете да побарате турнир и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel конечните резултати, парувањата во колата, табели со партии и др.

Барај играч

Овде можете да ги пронајдите сите турнири каде играчот играл и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel сите детали за играчот и турнирите.

Барај партија

Овде можете да ги пребарате партиите и да ги погледате online или да ги презевмете во PGN формат.

Контакт

За прашања, предлози и критики Ве молиме да ми пратите (Heinz Herzog) E-mail на :
contact@chess-results.com (Please in English or German)

Избор на турнир

Сортирај спрема

Бр.ТурнирФЕД.знамепоследно ажурирање
1TORNEO DE AJEDREZ POR LA MEMORIA - ABIERTO A LA COMUNIDAD UNIVERSIDAD NACIONAL DE MISIONES ARG
2 Минути
2XIX Torneo Jóvenes Promesas "Luis Lorente" Categoría A - Sub 16 ESP
2 Минути
3XIX Torneo Jóvenes Promesas "Luis Lorente" Categoría B ESP
3 Минути
4Jarný šachový turnaj GPX Majstrovstvo TN kraja SVK
4 Минути
5Campeonato Municipal Escolar de Juazeiro Bahia 2019 I Etapa BRA
4 Минути
6XC Final Campeonato Uruguayo Absoluto AI Hector Silva Nazzari URU
5 Минути
7II tournament POLSKI GAMBIT / II турнир "ПОЛСКИ ГАМБИТ" 13.04. - 14.04.2019. BUL
6 Минути
8Cupa de Vara Gresu - U 1600 ROU
9 Минути
9Cupa de Vara Gresu - U 06 ROU
10 Минути
10Cupa de Vara Gresu - U 08 ROU
12 Минути
11Campionat de Balears Sub-14 2019 (208554) ESP
13 Минути
12Campionat de Balears Sub-14 2019 (208554) ESP
14 Минути
13LEDRA PALACE -2019 CYP
14 Минути
14X TORNEIG OBERT JAKE CLUB CIUTAT DE L'HOSPITALET IV MEMORI.J.PONCE 213028 CAT
15 Минути
15Torneig Internacional Port de Pollensa 2019 (207236) ESP
17 Минути
163.A HŠL ŠZŽI 2019. CRO
17 Минути
17Cupa de Vara Gresu - U 10 ROU
19 Минути
1817o Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών 2019 Ημιτελικοί Αγώνες Α.Μ.Θ. - ΛΥΚΕΙΑ GRE
21 Минути
1917o Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών 2019 Ημιτελικοί Αγώνες Α.Μ.Θ. - ΓΥΜΝΑΣΙΑ GRE
21 Минути
2017o Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών 2019 Ημιτελικοί Αγώνες Α.Μ.Θ. - ΔΗΜΟΤΙΚΑ GRE
21 Минути
21II Eliminatoria Clasico Femenino - Cali 2019 COL
26 Минути
22II Eliminatoria Clasico Masculino - Cali 2019 COL
27 Минути
23MUĞLA ORMAN HAFTASI SATRANÇ TURNUVASI 23-24 Mart 2019 TUR
27 Минути
2446º Torneo Internacional de Ajedrez de La Roda ESP
29 Минути
25Μαθητικό ΤΕΣΣΗΠΙΝ 2019 Ομαδικό Δημοτικών GRE
29 Минути
26ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΕΣΣΗΠΙΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑ_ΛΥΚΕΙΑ GRE
30 Минути
27XII. aprílový turnaj CZE
30 Минути
28Μαθητικό ΤΕΣΣΗΠΙΝ 2019 Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΑ GRE
30 Минути
29Berner Schachmeisterschaft 2019 SUI
31 Минути
30Μαθητικό ΤΕΣΣΗΠΙΝ 2019 Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ GRE
31 Минути
31Open de Rebordochão 2019 POR
31 Минути
32Μαθητικό ΤΕΣΣΗΠΙΝ 2019 Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ GRE
32 Минути
33ŠSPK - Krajský přebor družstev mladších žáků 2019 CZE
32 Минути
34Μαθητικό Δ. Ελλάδας ΤΕΣΣΗΠΙΝ 2019 ΣΤ ΔΗΜ GRE
33 Минути
35Nacional Amateur 2019 Sub2000 COL
33 Минути
36Μαθητικό Δ. Ελλάδας ΤΕΣΣΗΠΙΝ 2019 ΝΗΠΙΑ GRE
34 Минути
37Μαθητικό Δ. Ελλάδας ΤΕΣΣΗΠΙΝ 2019 Ε ΔΗΜ GRE
34 Минути
38Μαθητικό Δ. Ελλάδας ΤΕΣΣΗΠΙΝ 2019 Δ ΔΗΜ GRE
34 Минути
39Μαθητικό Δ. Ελλάδας ΤΕΣΣΗΠΙΝ 2019 Γ ΔΗΜ GRE
36 Минути
40Μαθητικό Δ. Ελλάδας ΤΕΣΣΗΠΙΝ 2019 Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ GRE
36 Минути
41Μαθητικό Δ. Ελλάδας ΤΕΣΣΗΠΙΝ 2019 Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ GRE
36 Минути
42Moja Chess Club FIDE Open C - Section RSA
37 Минути
43Final Campeonato Femenino 2019. URU
37 Минути
44ONSS Braila Gimnaziu ROU
38 Минути
45Moja Chess Club FIDE Open B - Section RSA
39 Минути
46Campeonato Estatal Conadems 2019 Escuelas Particulares. Femenil. MEX
42 Минути
47XVIII Juegos deportivos Inter Prepas "La Salle Laguna 2019" GRUPO A MEX
44 Минути
485ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΡΑΠΙΝΤ Α.Π.Ο. "ΚΟΤΙΝΟΥ" : Δευτέρα, 25η Μαρτίου ώρα 17.30 GRE
45 Минути
49IRT CXCG - SCHURING - 1:00 HRS + 30SEG - SUCACAI BRA
46 Минути
50Departamental de Tercera Categoria 2019 COL
46 Минути